Normalni lasje se odlikujejo po tem, da so močni, voljni in sijoči. So neobčutljivi in zlahka jih je mogoče oblikovati v poljubno pričesko. Motili pa bi se, če bi verjeli, da taki lasje ne potrebujejo nege. Pri tem pa velja ohranjati naravno ravnotežje. Tako naj ne bi pozabili na izpiranje in občasno lasno kuro.

Zeliščni šampon z milom iz olivnega olja
Iz francoskega mila z olivnim oljem Savon de Marseille je mogoče pripraviti blag šampon. Recept velja za svetle lase; za temnejše lase namesto kamilice vzemite žajbelj.


8 žlic posušenih cvetov kamilice
1 žlica posušene poprove mete
2 žlici rožmarina
600 ml destilirane vode
60 g kosmičev mila z olivnim oljem
3 kaplice olja poprove mete ali evkaliptusa
2 žlici vodke

zeliscni sampon

Vsa tri zelišča in vodo dajte v lonec, na hitro zavrite in pustite rahlo vreti 10 minut. Izključite štedilnik in zeliščno vodo pustite pokrito stati 30 minut. Nato jo skozi cedilo prelijte v drugo posodo, pri tem zelišča dobro ožemite. Kosmiče mila stresite v lonec, dodajte zeliščni prevretek in vse skupaj med mešanjem segrevajte na majhnem plamenu, da se milo stopi. Pustite, da se tekočina ohladi. Olje zmešajte z vodko in ga dodajte milni mešanici. Pretočite v posodo s pokrovom in za 3-4 dni postavite na toplo mesto.